Är Du intresserad av att bli fodervärd till en Ragdoll hona.
Det är väldigt roligt att få ha kattungar hemma!
Om du vill pröva det så hör av dig!

Jag tycker närheten till mina fodervärdar är superviktig, därför vill jag att du bor i närheten av Jönköping/Bankeryd//Habo/Mullsjö/Huskvarna

Om foderavtalet gäller en vuxen katt så kan avtalet se annorlunda ut än detta jag beskriver här nedan.
Hör av dig så kan jag berätta och vi kan diskutera vad som passar bäst.

Normalt kostar en Ragdoll runt 10 000:- till sällskap och en avelskatt betydlig mer, men när du blir fodervärd så betalar du inte kattens fulla pris utan du låter mig som uppfödare behålla avelsrätten.
Om du tar hand om en kattunge är det oftast ungefär så här det ser ut:

Helfodervärd betyder att jag har avelsrätt till 2 kullar. Du betalar ingen köpeskilling för katten.

Halvfodervärd betyder att jag har avelsrätt till 1 kull och du betalar halva kattens pris.

 Katten bor hos dig och du sköter den som din egen, men det är jag som äger avelsrätten på den, tills avtalet är fullgjort.

Vilka kostnader står du för och vilka står jag för:
Du  som fodervärd står för alla de kostnader som det innebär  till vardags att ha en katt och jag står för alla kostnader som är relaterat till avel och jag betalar naturligtvis allt för de kattungar som föds, kostnader runt dräktighet och förlossning. Det är även jag som sköter försäljningen av kattungarna.

Efter det att katten fått det antal kullar, som vi kommit överens om, så kastreras katten och vi gör ett ägarbyte så du äger katten.

Jag vill att du som vill bli fodervärden tycker det är spännande att få ha och ta ansvar de blivande kattungarna hos dig, vilket kräver att du är en ansvarsfull person som är beredd att engagera dig i kattungarna. Ge dom tid till omsorg, lek och mycket kärlek.
 Det krävs tid och stort intresse hos dig som fodervärd, men det är väldigt roligt!
Jag kommer finnas som stöd och hjälp under hela tiden!

******************************

Varför behöver jag som uppfödare fodervärd?
En katt är inget flockdjur och har därför inte ett sådant immunförsvar som är gjort för att klara av att bo många individer tillsammans.
Som uppfödare vill jag jobba för att få fram vackra, friska rastypiska katter med härligt temperament och därför vill jag ha möjlighet att spara en kattunge till min avel då och då, när jag tror att den kan tillföra min uppfödning något extra.
Därför blir det fler och fler i familjen och någon måste ibland flytta för att ge plats åt någon annan eller så sätts den nya kattungen i en foderfamilj eller ibland en vuxen katt.

Är du intresserad så får du gärna som första kontakt mejla mig och berätta lite om dig själv. Vi kan sen träffas...

Jag har och har haft flera fodervärdar som för mig är mycket värdefulla. Vi har ett härligt samarbete. Utan mina fodervärdar vore mitt avelsarbete mycket svårare. Jag är väldigt tacksam för deras arbete och engagemang!

Välkommen att höra av dig...
AnnaCarin
epost:
funhouses@live.se