Är Du intresserad av att bli fodervärd till en Ragdoll hona.
Det är väldigt roligt att få ha kattungar hemma!
Om du är nyfiken på det så hör av dig!

Närhet till mina fodervärdar är superviktigt, därför vill jag att du bor i närheten av Jönköping/Bankeryd//Habo/Mullsjö/Huskvarna
Du kan inte ha fler katter. Lugn hund går ibland bra.
Du kan inte vara fodervärd om du eller någon i din familj är allergisk för katt.
Det krävs också att du har en stabil livssituation.

Jag följer kattförbundets SVERAKs avtal om fodervärdskap.

Hör av dig så kan jag berätta mer...

När du fullgjort vårt avtal så blir du ägare till katten.

Fodervärd betyder att du har foderkatten hos dig som din egen men jag äger avelsrätt till 2 kattunge kullar som föds och växer upp hos dig till de är 12-15 veckor.
Det är viktigt att du kan ge den omsorg en kattunge kull kräver,

Vilka kostnader står du för och vilka står jag för:

Du som fodervärd står för alla de kostnader som det innebär  till vardags att sköta om en katt, som tex. foder, kattsand, leksaker, klösträd, kattlåda, klosax, kam, vaccinationer och andra saker man behöver för en bra skötsel av katt.

När kattungekullen kommer  
Ansvarar du för att ge kattungarna den omsorg som en kull kräver, vilket kan innebära att du måste ta ledigt för att vara hemma när det är förlossning eller om någon kattunge behöver extra omsorg en tid.
Jag står för alla kostnader som är relaterade till avel/dräktighet/förlossning. Jag står också för mat, sand, vaccinationer och veterinärkostnader för kattungarna. 
 Det är jag som sköter försäljningen av kattungarna men du måste vara beredd på att intresserade kattungeköpare får komma hem till dig och se kattungarna före köp. Om det blir aktuellt att bjuda på fika till kattungeköpare, så står jag naturligtvis för det.
Jag är alltid med när köpare hälsar på om vi inte avtalat något annat.

Efter det att katten fått de 2 kullar, som avtalet säger, så ska katten kastreras och vi gör ett ägarbyte så att du äger katten.

Jag vill att du som vill bli fodervärden tycker det är spännande att få ha och ta ansvar de blivande kattungarna hos dig, vilket kräver att du är en ansvarsfull person som är beredd att engagera dig i kattungarna. Ge dom tid till omsorg, lek och mycket kärlek. Du måste ha lätt för att samarbeta.
 Det krävs tid och stort intresse hos dig som fodervärd, men det är väldigt roligt!

Jag kommer finnas som stöd och hjälp under hela tiden!

******************************

Varför behöver jag som uppfödare fodervärd?

En katt är inget flockdjur och har därför inte ett sådant immunförsvar som är gjort för att klara av att bo många individer tillsammans.
Som uppfödare vill jag jobba för att få fram vackra, friska rastypiska katter med härligt temperament och därför vill jag ha möjlighet att äga fler katter än det finns plats för hemma hos mig. Därför måste ibland någon placeras på foder.
Fertila och dräktiga honor trivs ibland inte med varandra men älskar människor. Då kan det också bli aktuellt för fodervärd.

Är du intresserad så får du gärna som första kontakt mejla mig och berätta lite om dig själv. Vi kan sen träffas...

Jag under åren haft flera fodervärdar och de är mycket värdefulla för mig. Vi har ett  härligt samarbete. Utan mina fodervärdar vore mitt avelsarbete mycket svårare. Jag är väldigt tacksam för deras arbete och engagemang!

Välkommen att höra av dig...

AnnaCarin

epost:
funhouses@live.se